Finansų pradžiamokslio – į RATO kredito uniją

Kai kurių tyrimų duomenimis, šiandienė karta yra turtingesnė negu prieš tai buvusios. Tai lemia pakilęs bendras dabartinių studentų tėvų gyvenimo lygis bei jų galimybės ilgiau ir daugiau finansuoti vaikų mokslus, išlaidas kasdieniams poreikiams bei pramogoms.

Nors teigiama, kad tai daro neigiamą įtaką jaunimo verslumui, norui kurti verslą, o kartais net ir dirbti, tačiau iš kitos pusės tai leidžia jauniems žmonėms labiau pažinti save ir įsiklausyti į savo poreikius, taip sukuriant didesnę vertę darbo rinkoje ir versle. Nepaisant didesnių galimybių tėvams išlaikyti studentus, noras turėti asmeninių pajamų ir įgyvendinti pirmąsias svajones versle vis dar aktualus.

Viena kredito istorija – visam gyvenimui

Pirmasis finansinis patarimas jaunam žmogui, kurį galėtų suteikti finansų įstaigų specialistai, yra pradėti kurti savo kredito istoriją.

Kredito istorija apima ne tik laiku mokamas įmokas už mobiliųjų telefonų sąskaitas, bet ir oficialiai įforminamas pirmąsias pajamas. Nemažai studentų yra linkę papildomai uždarbiauti prižiūrėdami vaikus, teikdami korepetitorių ar IT paslaugas, prekiaudami pajūryje sezono metu. Siekiant padidinti pajamas, dažnai nepagalvojama apie tai, kad veiklai vykdyti yra reikalingas verslo liudijimas arba individualios veiklos įteisinimas. Mokesčių mokėjimas gal ir nėra maloniausias žingsnis į suaugusiųjų pasaulį, tačiau būtinas finansinėje brandoje. Oficialiai deklaruojama ir vykdoma veikla pradeda kurti jauno žmogaus kredito istoriją, o tai po kelių mėnesių skatina pagalvoti apie pirmąją paskolą verslui.

RATO unijoje: naujos galimybės kurti sėkmingą ateitį

Pirmoji verslo paskola jaunam žmogui be užstato ir gaunant neaukštas pajamas greičiausiai nebus didelė, tačiau dažnais atvejais tai gali būti pirmas tvirtas žingsnis į tikslų įgyvendinimą.

Vartojimo paskola pirmajam verslui galėtų suteikti postūmį imtis papildomos veiklos, kuriai reikia nedidelių finansinių išteklių ir pamatuotos rizikos. Verslo pradžioje tai gali būti galingesnės ar naujos įrangos, reikalingos fotosesijoms atlikti ar vaizdo turiniui sukurti, įsigijimas, IT programinės įrangos, kuri būtina interneto puslapiams kurti ar reklamoms maketuoti, atnaujinimas, taip pat papildomi mokymo kursai įgūdžiams įgyti ir pan.

Kredito unija jauniems žmonėms gali atrodyti kaip koks praeito amžiaus reliktas, tačiau iš tiesų šiuolaikinės kredito unijos savo technologiniais sprendimais nedaug tenusileidžia didiesiems bankams.

„Be to, sukaupta RATO kredito unijos darbuotojų patirtis, individualus vertinimas ir asmeninis dėmesys kiekvienam klientui, atvirumas idėjoms bei sprendimams suteikia tikėjimo, kad RATO kredito unija gali prisidėti prie kredito istorijos kūrimo pradžios, struktūrizuoti finansines galimybes jaunam žmogui ir nuoširdžiai patarti finansiniais klausimais arba nukreipti tinkama linkme“, – sako Povilas Petrauskas, RATO kredito unijos Kredito rizikos ir administravimo skyriaus vadovas.

RATO vartojimp paskolos

RATO paslaugos verslui:

Kasdieninės paslaugos

Paskolos investicijoms ir verslo plėtrai
Paskolos apyvartinių lėšų papildymui
Lengvatinės paskolos su INVEGA garantija

Paskolos verslui gali būti suteiktos pasinaudojant „Investicijų ir verslo garantijos“ UAB (INVEGA) garantijomis. RATO kredito unija finansuoja įvairių verslų plėtrą – nekilnojamojo turto vystymo projektus, naujų produktų įvedimą rinkoje, atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimo veikloje ir t.t.

Bendraukime! Susisiekite su mumis tel. +370 5 210 4383 arba el. paštu: [email protected]
Unijos adresas: J. Jasinskio g. 14A, Vilnius.

RATO kredito unijos sąskaita – saugi vieta asmeninėms ir įmonės lėšoms

Tapti nariu